Z bananami proti celulitu

Banane vsebuje največjo količino kalija in natrija, zato so popoln obrok za ljudi, ki so nagnjeni k celulitu.

Natrij (sol) povečuje zadrževanje vode v telesu, kar je povezano z nastajanjem celulita, pri čemer pa ima kalij povsem drugačen učinek. Poleg tega banane pospešujejo zdrav pretok krvi po telesu, dober krvni obtok pa omogoča dobro oskrbo celic s potrebnimi hranili in zagotavlja lažje izločanje toksinov, ki so prav tako odgovorni za nalaganje celulita.

Banane so pogosto glavna sestavina dietnih napitkov, ki pospešujejo metabolizem in topijo maščobe, in sicer prav zaradi tega, ker so bogate s kalijem (ena banana ga vsebuje tudi 450 mg), ki odplavlja odvečno tekočino iz telesa. Poleg tega so banane bogate tudi s silicijem, ki je odgovoren za gladko kožo.

Banane so polne zdravih ogljikovih hidratov (ena banana jih vsebuje približno 25 gramov), tako da vas slabi ogljikovi hidrati, ki jih vsebujejo krofi in sladice, ne bodo tako mikali oziroma vas ne bodo premamili.

Zmešajte banane in pripravite bananin sladoled ali pa ga premešajte z drugim sadjem in si privoščite sladki smuti.

Glede na to, da so ob bananah v borbi proti celulitu dobre tudi borovnice, ananas, hruške in papaja pa tudi ingver, lan, brokoli in brstični ohrovt, vam predlagamo, da poskusite naslednje recepte, ki spodbujajo izgorevanje maščob:

Banana z jagodičjem:

Eno banano in eno žlico borovnic v mešalniku (blenderju) premešajte z žlico medu, žlico ingverja in polovico skodelice mlačne vode.

Napitek z banano in lanenimi semeni

Eno banano, pomarančo ter po dve žlički lanenih semen in sirotke zmešajte v mešalniku (blenderju) in zaužijte za zajtrk.

Preostale recepte z bananami najdete tukaj.