Kako banana pomaga pri zdravstvenih težavah?

Depresija: Banane vsebujejo triptofan, vrsto proteina oziroma beljakovin, ki se med prebavo pretvarja v serotonin, hormon sreče, ki izboljša vaše razpoloženje. Medtem ko magnezij iz banane deluje pomirjajoče in vam pomaga pri tem, da se sprostite.

PMS: Pojejte banano, kadar se počutite nervozni. Vitamin B 6 uravnava raven sladkorja v krvi. Spremembe v ravni sladkorja v krvi so namreč vzrok za spremembo razpoloženja.

Anemija: Glede na to, da so banane bogate tudi z železom, spodbujajo proizvodnjo hemoglobina in pomagajo ob slabokrvnosti.

Krvni tlak: Banana je popolna za zniževanje visokega krvnega pritiska, ker je bogata s kalijem, vendar vsebuje malo soli.

Pomanjkanje zbranosti: Banane pomagajo pri boljšem delovanju možganov.

Zaprtje: Vlaknine iz banane vam bodo olajšale odpravljanje odvečnih snovi iz telesa, ne da bi morali poseči po odvajalih.

Alkoholni maček: Bananin frapé z medom je eden izmed najbolj znanih zdravil za alkoholnega mačka. Banana bo umirila želodec, med bo nadomestil pomanjkanje sladkorja v krvi, mleko pa bo navlažilo telo.

Jutranja slabost: Banana med obroki bo preprečila padec sladkorja v krvi in pomagala, da se izognete jutranjim slabostim.

Živčnost: Vitamini B iz banane pomagajo pri umirjanju živčnega sistema.

Razjeda na želodcu: Če imate težave z razjedo na želodcu, vam bodo banane nevtralizirale preveliko kislost in zmanjšale nadraženost.

Povišana telesna temperatura: Banane so »hladno« sadje, ki lahko zmanjša telesno temperaturo pri nosečih ženskah.

Kajenje: Banane lahko pomagajo pri odvajanju od kajenja. Vitamina B 6 in B 12 ter kalij in magnezij pomagajo telesu, da si opomore od učinkov odtegnitve nikotina iz telesa.

Možganska kap:Uživanje banan lahko pogosto prepreči tveganje smrti zaradi možganske kapi, in sicer za 40 %, kot je pokazala raziskava, predstavljena v medicinski reviji The New England Journal of Medicine.